Oblicz całke
Oblicz całke
\(\displaystyle{ \int \sqrt{a+bx}dx}\)
Ostatnio zmieniony 22 gru 2018, o 19:42 przez AiDi, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 2662
- Rejestracja: 1 gru 2012, o 00:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Pomógł: 369 razy
Oblicz całke
\(\displaystyle{ \int \sqrt{a+bx}dx}\)
Podstaw
\(\displaystyle{ t^2=a+bx}\)
wtedy
\(\displaystyle{ 2tdt=bdx}\)
Podstaw
\(\displaystyle{ t^2=a+bx}\)
wtedy
\(\displaystyle{ 2tdt=bdx}\)