Pływak przebywa długość basenu l=50m tak i z powrotem w czasie t=50s
Oblicz:
a) średnią szybkość pływaka w tym ruchu
b) wartość średniej prędkości pływaka w tym ruchu
Pływak i jego prędkość
- SK8
- Użytkownik
- Posty: 213
- Rejestracja: 29 sie 2007, o 10:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 36 razy
Pływak i jego prędkość
a) średnia szybkość \(\displaystyle{ \frac{2s}{t}}\)
b)średnia prędkość \(\displaystyle{ =0}\) bo przemieszczenie \(\displaystyle{ =0}\)
b)średnia prędkość \(\displaystyle{ =0}\) bo przemieszczenie \(\displaystyle{ =0}\)