Photoshop

JarTSW
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 414
Rejestracja: 15 mar 2007, o 15:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: C:/WINDOWS/pulpit
Podziękował: 104 razy
Pomógł: 11 razy

Photoshop

Post autor: JarTSW » 6 paź 2007, o 09:18

Mam dwa pytanka:

1. Czy jest spolszczenie do wersji 7.0 ? nie moge nigdzie znalesc

2. Mam jedno zdjecie na ktorym jest kreska zrobiona pedzlem, jak ją w miare usunac, zakryc? ( ctrl+z nie pomoze )
Rekrutacja Instytut Matematyczny, Uniwersytet Wrocławski (gif)

Awatar użytkownika
bolo
Gość Specjalny
Gość Specjalny
Posty: 2470
Rejestracja: 2 lis 2004, o 08:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: BW
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 191 razy

Photoshop

Post autor: bolo » 6 paź 2007, o 11:08

Ad. 2. Jaki format? PSD? Warstwy już ze sobą połączone? Może jakiś przykład? Za mało konkretów podałeś...

Rafik14
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 25 wrz 2007, o 18:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Legnica
Podziękował: 3 razy

Photoshop

Post autor: Rafik14 » 6 paź 2007, o 11:10

powinienieś mieć z boku takie coś jak panel "Historia" tylko że po angielsku :p I tam się tak długo cofasz kiedy nie wyrzucisz tej kreski

JarTSW
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 414
Rejestracja: 15 mar 2007, o 15:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: C:/WINDOWS/pulpit
Podziękował: 104 razy
Pomógł: 11 razy

Photoshop

Post autor: JarTSW » 6 paź 2007, o 13:16

Nie rozumiecie mnie. FOrmat normalny *gif, *jpg.
Takie mamy zadanko z infy, koles nam robi ryse na zdjeciu, a my mamy je "naprawic". Głupie....Macie jakies pomysly?

Awatar użytkownika
bolo
Gość Specjalny
Gość Specjalny
Posty: 2470
Rejestracja: 2 lis 2004, o 08:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: BW
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 191 razy

Photoshop

Post autor: bolo » 6 paź 2007, o 13:19

No to pokaż obiekt trudów. Ciężko polecić metodę, nie widząc co jest do zrobienia.

JarTSW
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 414
Rejestracja: 15 mar 2007, o 15:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: C:/WINDOWS/pulpit
Podziękował: 104 razy
Pomógł: 11 razy

Photoshop

Post autor: JarTSW » 6 paź 2007, o 13:30

OK, cos w tym stylu:



Ja do grafiki mam dwie lewe ręce (:

Awatar użytkownika
bolo
Gość Specjalny
Gość Specjalny
Posty: 2470
Rejestracja: 2 lis 2004, o 08:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: BW
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 191 razy

Photoshop

Post autor: bolo » 6 paź 2007, o 14:06

Dosyć prosta sprawa, ale trochę czasochłonna. Tam gdzie linia przebiega po siatce, można wkleić kawałek siatki, coś w stylu przeszczepu skóry z innej części ciała. Wklejenie kawałka trybun w górnej części jest również proste. Kawałek reklamy EA Sports można skopiować również z górnej części trybun i odpowiednio wygiąć itp.

Awatar użytkownika
Maniek
Gość Specjalny
Gość Specjalny
Posty: 841
Rejestracja: 11 paź 2004, o 15:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Będzin | Gliwice
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 79 razy

Photoshop

Post autor: Maniek » 6 paź 2007, o 15:19



Da się to zrobić i to dosyć szybko (5 minut to wyzej) ,ale są fragmenty dosyć trudne do usunięcia i trzeba się pobawić stemplem itp

JarTSW
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 414
Rejestracja: 15 mar 2007, o 15:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: C:/WINDOWS/pulpit
Podziękował: 104 razy
Pomógł: 11 razy

Photoshop

Post autor: JarTSW » 7 paź 2007, o 09:40

Czyli jakie narzedzia proponujesz uzyc?

A co odnosnie moje pierwszego pytanka?
1. Czy jest spolszczenie do wersji 7.0 ? nie moge nigdzie znalesc

Awatar użytkownika
Maniek
Gość Specjalny
Gość Specjalny
Posty: 841
Rejestracja: 11 paź 2004, o 15:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Będzin | Gliwice
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 79 razy

Photoshop

Post autor: Maniek » 7 paź 2007, o 12:29

JarTSW pisze:Czyli jakie narzedzia proponujesz uzyc?

A co odnosnie moje pierwszego pytanka?
1. Czy jest spolszczenie do wersji 7.0 ? nie moge nigdzie znalesc
Stempel, lasso, różdżka itp :/

Nie ma spolszczenia, jest chyba tylko wersja polska ... ,ale samej nakłądki chyba nie.

Awatar użytkownika
bolo
Gość Specjalny
Gość Specjalny
Posty: 2470
Rejestracja: 2 lis 2004, o 08:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: BW
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 191 razy

Photoshop

Post autor: bolo » 7 paź 2007, o 12:32

Spolszczenia istnieją na pewno do nowszych wersji - CS, bo takowe widziałem.

Nostry
Gość Specjalny
Gość Specjalny
Posty: 1361
Rejestracja: 9 cze 2004, o 15:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Litzmannstadt
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1 raz

Photoshop

Post autor: Nostry » 7 paź 2007, o 17:07

A może GIMP-em się zainteresuj? Ponoć możliwości ma podobne, a na pewno jest polska wersja. Poza tem jest darmowy AFAIR.

JarTSW
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 414
Rejestracja: 15 mar 2007, o 15:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: C:/WINDOWS/pulpit
Podziękował: 104 razy
Pomógł: 11 razy

Photoshop

Post autor: JarTSW » 8 paź 2007, o 21:08

Korzystałem. Jednak trochę opcji w prowonaniu do Ps7 brakuje.
Nostry pisze:Ponoć
no właśnie ;D

dreake
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 30 lip 2006, o 21:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krakow
Podziękował: 6 razy

Photoshop

Post autor: dreake » 13 lis 2007, o 17:43

No mozesz jeszcze sprobowac stworzyc taka sama sytuacjie w FIFIe

ODPOWIEDZ