Parametr m zadanie
- szczepanik89
- Użytkownik
- Posty: 245
- Rejestracja: 15 lip 2007, o 02:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice
- Podziękował: 13 razy
- Pomógł: 6 razy
- ariadna
- Gość Specjalny
- Posty: 2702
- Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 642 razy
Parametr m zadanie
Dla
\(\displaystyle{ m\in(-\infty, -1)\cup(1,\infty)}\) - brak rozwiązań
\(\displaystyle{ m\in }\) - nieskończenie wiele rozwiązań
\(\displaystyle{ m\in(-\infty, -1)\cup(1,\infty)}\) - brak rozwiązań
\(\displaystyle{ m\in }\) - nieskończenie wiele rozwiązań
- szczepanik89
- Użytkownik
- Posty: 245
- Rejestracja: 15 lip 2007, o 02:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice
- Podziękował: 13 razy
- Pomógł: 6 razy
- szczepanik89
- Użytkownik
- Posty: 245
- Rejestracja: 15 lip 2007, o 02:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice
- Podziękował: 13 razy
- Pomógł: 6 razy
Parametr m zadanie
zbadaj ilosc rozwiazan w zaleznosci od parametru m;] ja nie rozumiem jak to zrobic nawet wiec jak mi wyjasnisz to bedzie cudownie;*
- Tristan
- Gość Specjalny
- Posty: 2357
- Rejestracja: 24 kwie 2005, o 14:28
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 27 razy
- Pomógł: 556 razy
Parametr m zadanie
Zauważ, że \(\displaystyle{ -1 q \sin (4x+1) q 1}\), więc robisz to analogicznie, jak w poprzednim przykładzie. Jeśli dalej tego nie widzisz, to weź \(\displaystyle{ 2m+3=k}\) i wszystko powinno stać się jasne.
- szczepanik89
- Użytkownik
- Posty: 245
- Rejestracja: 15 lip 2007, o 02:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice
- Podziękował: 13 razy
- Pomógł: 6 razy
Parametr m zadanie
czy w takim razie mam korzystac z zasady ze sinx=a i a nalezy do przedzialu a takze dla cosinusa to samo natomiast co z tangensem i cotangensem wtedy??? czy dobre mysle odnosnie sin i cos?