rozkład zm losowej

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
ewelkaaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 11 paź 2006, o 21:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: poznan
Podziękował: 16 razy

rozkład zm losowej

Post autor: ewelkaaa »

dane są dwie próby proste \(\displaystyle{ X_1, ... , \ X_n}\) oraz \(\displaystyle{ Y_1,..., \ Yn}\)pobrane z populacji o rozkładzie \(\displaystyle{ N(\mu_1,\sigma_1)}\) i \(\displaystyle{ N(\mu_2,\sigma_2)}\) Zbadac rozkład zmiennej losowej \(\displaystyle{ Z=X^*-Y^*}\)
gdzie
\(\displaystyle{ X^*=\frac{1}{n} \sum X_k}\)
\(\displaystyle{ Y^*=\frac{1}{n}\sum Y_j}\)
Ostatnio zmieniony 8 paź 2007, o 13:24 przez ewelkaaa, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ