Geometria - zadania

Dział całkowicie poświęcony zagadnieniom związanymi z trójkątami. Temu co się w nie wpisuje i na nich opisuje - też...
shymo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 27 wrz 2007, o 14:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin

Geometria - zadania

Post autor: shymo »

Bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu ponizszych zadan, z ktorymi nie moge sobie poradzic:

1 (3) - W trojkacie ABC dane sa A=(1,√3), wektor AB [2,-2√3] oraz wektor BC=[-4,2+√3]. Oblicz wspolrzedne punktu C.

2 (5) - W kole odleglosci jednego konca srednicy od koncow cieciwy do niej rownoleglej sa rowne 26 cm i 168 cm. Oblicz promien kola.

3 (8) Wyznacz rownania osi symetrii odcika AB gdzie A=(1,-5) i B=(-3,7)

4 (10) Oblicz katy czworokata ABCD wpisanego w okrag, jezeli |kat A|:|kat B|:|kat C|=4:1:2


Prosze o pomoc. Z gory dziekuje dobrodsznym

[ Dodano: 4 Października 2007, 16:10 ]
jeszcze raz prosze o pomoc to dla mnie dosc wazne
ODPOWIEDZ