-
fluffiq
- Użytkownik

- Posty: 124
- Rejestracja: 17 gru 2017, o 17:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 5 razy
Post
autor: fluffiq »
Oblicz Dyskretna Transformate Fouriera nieskonczonego sygnału :
\(\displaystyle{ x_{n}=3 ^{-n}iu\left[ n\right]\sin \frac{n\pi}{10}}\)
Gdzie:
\(\displaystyle{ - \infty <n<+ \infty}\)
\(\displaystyle{ u _{\left[ n\right] }}\) - funkcja skoku jednostkowego
\(\displaystyle{ i}\) - jednostka urojona
-
bartek118
- Użytkownik

- Posty: 5965
- Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 1251 razy
Post
autor: bartek118 »
Dyskretną transformatę Fouriera liczymy dla sygnałów cyfrowych, ale o skończonej liczbie wyrazów.