\(\displaystyle{ 4^{x}+2^{x+1}-8\leqslant0}\)
\(\displaystyle{ 100 \leqslant x^{-1+\log x}}\)
jak rozwiązać drugą nie równość w tym układzie?
układ równań logarytmicznych
-
- Użytkownik
- Posty: 1676
- Rejestracja: 2 kwie 2007, o 14:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 178 razy
- Pomógł: 17 razy
układ równań logarytmicznych
\(\displaystyle{ 100 \leqslant x^{-1+\log x}}\)
\(\displaystyle{ \log100 \leqslant \log x^{-1+\log x}}\)
\(\displaystyle{ 2 \leqslant (-1+\log x)\log x}\)
\(\displaystyle{ \log100 \leqslant \log x^{-1+\log x}}\)
\(\displaystyle{ 2 \leqslant (-1+\log x)\log x}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 1676
- Rejestracja: 2 kwie 2007, o 14:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 178 razy
- Pomógł: 17 razy