Rozwiąż równanie liniowe.
\(\displaystyle{ y'-y \cdot \tg x= 6 \sin x.}\)
Rozwiąż równanie liniowe.
Rozwiąż równanie liniowe.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2018, o 00:13 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Temat umieszczony w złym dziale.
- kerajs
- Użytkownik
- Posty: 8585
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 307 razy
- Pomógł: 3351 razy
Re: Rozwiąż równanie liniowe.
\(\displaystyle{ y'\cos x -y\sin x =6\sin x\cos x \\
(y\cos x )'=3\sin 2x \\
y\cos x =3 \int_{}^{} \sin 2x \mbox{d}x \\
y= \frac{ \frac{-3\cos 2x}{2}+C }{\cos x}}\)
(y\cos x )'=3\sin 2x \\
y\cos x =3 \int_{}^{} \sin 2x \mbox{d}x \\
y= \frac{ \frac{-3\cos 2x}{2}+C }{\cos x}}\)