witam , wyszedl mi taki wynik co ostatecznie z niego wyjdzie?
\(\displaystyle{ \frac{0^{+}}{0^{+}}}\)
Dzielenie dwoch zer dodatnich
-
Belf
- Użytkownik

- Posty: 479
- Rejestracja: 10 lis 2017, o 15:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Pomógł: 113 razy
Re: Dzielenie dwoch zer dodatnich
A czego to jest wynik , skoro nie istnieje dzielenie przez zero ?
Po drugie, co to jest zero dodatnie ?
Po drugie, co to jest zero dodatnie ?
-
yoomati
- Użytkownik

- Posty: 29
- Rejestracja: 14 mar 2017, o 19:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: daleko
- Podziękował: 4 razy
Re: Dzielenie dwoch zer dodatnich
wynik granicy ktora dazy do 1 z plusem zero dodatnie to masz liczbe lekko wieksza od 0
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Posty: 36051
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 5340 razy
Dzielenie dwoch zer dodatnich
Mogą wyjść bardzo różne rzeczy. Taka informacja jest zupełnie niewystarczająca.yoomati pisze:witam , wyszedl mi taki wynik co ostatecznie z niego wyjdzie?
\(\displaystyle{ \frac{0^{+}}{0^{+}}}\)
JK
-
PoweredDragon
- Użytkownik

- Posty: 817
- Rejestracja: 19 lis 2016, o 23:48
- Płeć: Mężczyzna
- wiek: 21
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 115 razy
Re: Dzielenie dwoch zer dodatnich
Musiałbyś podać wyjściową funkcję/ciąg, żeby móc to przeliczyć
np. \(\displaystyle{ \lim_{x \to + \infty} \frac{\frac{1}{x^2}}{\frac{1}{x}} = 0}\), zaś \(\displaystyle{ \lim_{x \to 0^+} \frac{x}{x} = 1}\), obie granice są jednak typu \(\displaystyle{ \frac{0^+}{0^+}}\)
np. \(\displaystyle{ \lim_{x \to + \infty} \frac{\frac{1}{x^2}}{\frac{1}{x}} = 0}\), zaś \(\displaystyle{ \lim_{x \to 0^+} \frac{x}{x} = 1}\), obie granice są jednak typu \(\displaystyle{ \frac{0^+}{0^+}}\)