Dobre Programy
- Szemek
- Gość Specjalny
- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
Dobre Programy
http://derbeth.w.interia.pl/wykresy/
strona programu Wykresy, do pobrania w dziale Download
strona programu Wykresy, do pobrania w dziale Download
- Szemek
- Gość Specjalny
- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
Dobre Programy
zrobić można, ale pytanie zasadnicze: potrafisz cokolwiek programować ???Katolik pisze:Czy wiecie moze czy mozna samemu zrobić jakis łatwy program matematyczny?
polecam jeszcze przejrzeć
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=108&filtr=1
- Undre
- Gość Specjalny
- Posty: 1430
- Rejestracja: 15 lis 2004, o 02:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: UĆ
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 92 razy
Dobre Programy
1) tysiące tutoriali w sieci ( wpisujesz w googlach albo "kurs" albo "tutorial" po czym dopisujesz nazwe jezyka jaki cie interesuje ( C++, Pascal, Java, PHP, etc.) )
2) w sieci sa rowniez ebooki ;]
3) mozna sobie kupic ksiazke o programowaniu
4) moze masz kumpla ktory co nieco wie i cie nauczy
generalnie najwazniejsze to chciec oraz miec odpowiednia aplikacje, w ktorej bedzie mozna programowac ( kompilator ), o tym wszak bylo juz na forum wiec nie bede sie powtarzac
btw czy ten temat nie nadaje sie lepiej do dzialu "informatyka" ?
2) w sieci sa rowniez ebooki ;]
3) mozna sobie kupic ksiazke o programowaniu
4) moze masz kumpla ktory co nieco wie i cie nauczy
generalnie najwazniejsze to chciec oraz miec odpowiednia aplikacje, w ktorej bedzie mozna programowac ( kompilator ), o tym wszak bylo juz na forum wiec nie bede sie powtarzac
btw czy ten temat nie nadaje sie lepiej do dzialu "informatyka" ?
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 28 wrz 2007, o 21:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
- Podziękował: 2 razy
Dobre Programy
Aha. Dzieki za pomoc moze teraz juz troche bede wiedział.
[ Dodano: 2 Października 2007, 21:18 ]
A które te tutoriale są najlepsze i najwłatwiejsze w obsłudze i które sie najbardziej nadają do taki programów matematycznych?
[ Dodano: 2 Października 2007, 21:18 ]
A które te tutoriale są najlepsze i najwłatwiejsze w obsłudze i które sie najbardziej nadają do taki programów matematycznych?
- Szemek
- Gość Specjalny
- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
Dobre Programy
najpierw proponuję gruntowną naukę języka angielskiego
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tutorial
angielski to podstawa
nie licz na to, że tworzenie programów to łatwizna
Twój program matematyczny będzie taki jaki go sobie napiszesz
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tutorial
angielski to podstawa
nie licz na to, że tworzenie programów to łatwizna
Twój program matematyczny będzie taki jaki go sobie napiszesz
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 28 wrz 2007, o 21:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
- Podziękował: 2 razy
Dobre Programy
Spoko ucze sie angielskiego juz 7 lat i jestem w mojej szkole w zaawansowanej grupie.
Dobre Programy
Ja sam osobiście napisałem w Javie program matematyczny. Stosunkowo prosty kalkulatorek, rozwiązywanie równań stopnia 1-3 z prezentacją rozwiązania, NWD, NWW, sprawdzanie dzielników i rozkład na czynniki pierwsze. Piszę programy w Javie już dwa lata, a uczyłem się podstaw z książki Marcina Lisa "Praktyczny Kurs Java". Polecam książkę, jak również Javę, bo jest łatwa i stabilna. Jak to przerobisz to ruszaj do internetu po kolejną wiedzę Polecam dokumentację Javy na oficjalnej stronie (Wpisz Java w google. Tam klikasz w sekcji Resources na Documentation). A co do mojego programu (EqualMath) - wejdź na moją stronę, pobierz i zobacz sam. Link w informacjach o profilu, bo linka na razie nie mogę wysłać.