Witam mam problem z zadaniem z maty :( a ja z maty jestem kompletny lajik he
Zamień na alternatywe rownan
pierwsze zadanie (x-9)(x+1)=0
drugie zadanie 169-x�=0
uklad nierownosci
144-x�>0
Dziekuje za pomoc
pozdrawiam
Temat poprawiłam.
ariadna
Równania i nierówność
Równania i nierówność
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2007, o 17:50 przez mpapaj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 2234
- Rejestracja: 26 paź 2006, o 18:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 390 razy
Równania i nierówność
\(\displaystyle{ (x-9)(x+1)=0 x=9 x=-1}\)
\(\displaystyle{ x^{2}=169 |x|=13 x=13 x=-13}\)
\(\displaystyle{ x^{2} |x| x-12}\) w ostatnim nie alternatywa lecz koniunkcja
\(\displaystyle{ x^{2}=169 |x|=13 x=13 x=-13}\)
\(\displaystyle{ x^{2} |x| x-12}\) w ostatnim nie alternatywa lecz koniunkcja
-
- Użytkownik
- Posty: 2234
- Rejestracja: 26 paź 2006, o 18:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 390 razy
Równania i nierówność
Hmm, nie za bardzo zrozumiałem, on się chyba po prostu trochę pomylił i tyle. Układ, jedno równanie no difference