Systemy dynamiczne - transmitancje

Dodor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 6 lut 2018, o 20:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Waw

Systemy dynamiczne - transmitancje

Post autor: Dodor »

Na układ o transmitancji \(\displaystyle{ G(s)=\frac{1}{10s+1}}\) podano sygnał o amplitudzie \(\displaystyle{ A=10}\) i częstotliwości \(\displaystyle{ 0,1\:\frac{rad}{s}}\) . Obliczyć jaką amplitudę, częstotliwość i przesunięcie, będzie miał sygnał ustalony, który wystąpi po zaniknięciu stanu przejściowego.

b) To samo dla: \(\displaystyle{ G(s)=\frac{1}{10s-1}}\)
Ostatnio zmieniony 6 lut 2018, o 22:07 przez SlotaWoj, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ