jak zrobic to rownanie prosze o wyjasnienie jestem zielony z funkcji
\(\displaystyle{ sin3x=sin4x}\)
z gory dziekuje
Zadanie z trygonometrii
- szczepanik89
- Użytkownik
- Posty: 245
- Rejestracja: 15 lip 2007, o 02:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice
- Podziękował: 13 razy
- Pomógł: 6 razy
- szczepanik89
- Użytkownik
- Posty: 245
- Rejestracja: 15 lip 2007, o 02:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice
- Podziękował: 13 razy
- Pomógł: 6 razy
- Lorek
- Gość Specjalny
- Posty: 7149
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
Zadanie z trygonometrii
LaTeX!
\(\displaystyle{ -\frac{\sqrt{2}}{2}=\sin \frac{5\pi}{4}}\)
czyli nasze równanie:
\(\displaystyle{ \sin (2x-\frac{\pi}{6})=\sin \frac{5\pi}{4}}\)
i jw.
\(\displaystyle{ -\frac{\sqrt{2}}{2}=\sin \frac{5\pi}{4}}\)
czyli nasze równanie:
\(\displaystyle{ \sin (2x-\frac{\pi}{6})=\sin \frac{5\pi}{4}}\)
i jw.