Rachunek jednostek

Reebson
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 16 sty 2018, o 18:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 1 raz

Rachunek jednostek

Post autor: Reebson »

Witam. Jutro mam ostatni termin oddania sprawozdania i do kompletu brakuje mi jednego rachunku jednostek (tzn. mam wynik, ale nie jestem go w 100% pewien).
Chodzi o masowy współczynnik absorpcji elektronów.
Na osi \(\displaystyle{ Y}\) mam \(\displaystyle{ \frac{1}{mm}}\) , a na \(\displaystyle{ X}\) \(\displaystyle{ \frac{g}{cm^3}}\) . Wyszło mi \(\displaystyle{ \frac{m^2}{g}}\) , ale nie jestem pewien tego wyniku. Mógłby mi to ktoś potwierdzić, ew. powiedzieć, co zrobiłem źle i wytłumaczyć, jak zrobić to prawidłowo?
Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2018, o 21:39 przez SlotaWoj, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: W tekście zmienne i stałe (zwłaszcza z jednostkami) również koduj LaTeXem.
daras170
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 703
Rejestracja: 24 mar 2014, o 19:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toronto
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 73 razy

Re: Rachunek jednostek

Post autor: daras170 »

Nie napisałeś z jakiego wzoru wyznaczasz ten współczynnik, jeżeli jest to tangens to powinno być \(\displaystyle{ \frac{m^3}{kg}}\).
ODPOWIEDZ