Witam.
Proszę o rozwiązanie następującego zdania z statyki.
Dane są siły:
\(\displaystyle{ P1=10N}\) \(\displaystyle{ \alpha =45^\circ}\)
oraz
\(\displaystyle{ P2=20N}\) \(\displaystyle{ \alpha =90^\circ}\)
W zadaniu trzeb określić wypadkową tych sił i długość wypadkowej.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Statyka- Wypadkowa i długość sił.
-
- Użytkownik
- Posty: 6882
- Rejestracja: 7 gru 2010, o 16:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Staszów
- Podziękował: 50 razy
- Pomógł: 1112 razy
Re: Statyka- Wypadkowa i długość sił.
[url=https://pl.wikipedia.org/wiki/Si%C5%82a_wypadkowa]Siła wypadkowa[/url]
- siwymech
- Użytkownik
- Posty: 2430
- Rejestracja: 17 kwie 2012, o 14:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Nowy Targ
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 610 razy
Re: Statyka- Wypadkowa i długość sił.
Zagadnienie starano się przedstawić na naszym forum
***************************************************
Wypadkowa sił jest wektorem, który ma cechy ;
wartość, kierunek, zwrot i punkt zaczepienia.
W poniższym linku podano sposoby wyznaczania wypadkowej metodami statyki- wykreślne, analitycznie, ze stosownym komentarzem, rysunkiem.
412445.htm?hilit=%20tw%20carnot
***************************************************
Wypadkowa sił jest wektorem, który ma cechy ;
wartość, kierunek, zwrot i punkt zaczepienia.
W poniższym linku podano sposoby wyznaczania wypadkowej metodami statyki- wykreślne, analitycznie, ze stosownym komentarzem, rysunkiem.
412445.htm?hilit=%20tw%20carnot