obliczyć długość łuku krzywej

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
eric87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 25 wrz 2007, o 17:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rumia
Podziękował: 3 razy

obliczyć długość łuku krzywej

Post autor: eric87 »

\(\displaystyle{ \ x(t) = 2 ( \cos t +t\ sin t)}\)
\(\displaystyle{ \ y(t) = 2 ( \sin t -t\ cos t)}\)
\(\displaystyle{ \pi qslant \ t qslant \ 0}\)
Awatar użytkownika
kuch2r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2302
Rejestracja: 18 paź 2004, o 18:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Ruda Śląska
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 408 razy

obliczyć długość łuku krzywej

Post autor: kuch2r »

w czym dokladnie masz problem ??
ponizej jest rozwiazany przyklad:
... _%C5%82uku
eric87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 25 wrz 2007, o 17:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rumia
Podziękował: 3 razy

obliczyć długość łuku krzywej

Post autor: eric87 »

dzieki juz teraz nie mam problemu
ODPOWIEDZ