Wykres funkcji

Zagadnienia dot. funkcji liniowych. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI 1. stopnia. Układy równań i nierówności liniowych.
martyna640
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 82
Rejestracja: 19 mar 2007, o 20:59
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: z neta
Podziękował: 18 razy

Wykres funkcji

Post autor: martyna640 »

Narysuj wykresy funkcji i omow ich wlasnosci:
a) y= \(\displaystyle{ x^{-1}}\)

b) y= \(\displaystyle{ -x^{-2}}\)

c) y=\(\displaystyle{ x^{3}}\)

d) y= \(\displaystyle{ (x-2)^{3}}\) + 1

e) y=\(\displaystyle{ x^{4}}\)

f) y=\(\displaystyle{ x^{\frac{1}{2}}\)
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3807
Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nie wiadomo
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 712 razy

Wykres funkcji

Post autor: Lady Tilly »

1) \(\displaystyle{ y=x^{-1}}\)
AU
AU
769f57fc08550e0d.jpg (6.92 KiB) Przejrzano 62 razy

2) \(\displaystyle{ y=-x^{-2}}\)
AU
AU
680160ef07567f6c.jpg (6.83 KiB) Przejrzano 62 razy

3) \(\displaystyle{ y=x^{3}}\)
AU
AU
e9967145328f2c51.jpg (8.84 KiB) Przejrzano 62 razy


[ Dodano: 25 Września 2007, 15:07 ]
4) \(\displaystyle{ y=(x-2)^{3}+1}\)
AU
AU
0008794674d8ae9f.jpg (9.26 KiB) Przejrzano 62 razy

5) \(\displaystyle{ y=x^{4}}\)
AU
AU
fba96c3f7404eb3f.jpg (8.16 KiB) Przejrzano 62 razy

6) \(\displaystyle{ y=x^{\frac{1}{2}}}\)
AU
AU
1a2b3225d6f6f266.jpg (8.69 KiB) Przejrzano 62 razy
ODPOWIEDZ