Jak w temacie. Myślę, że należy wskazać dwa ciągi zbiegające do \(\displaystyle{ \pi}\), dla których wyjdą różne granice, ale nie potrafię wskazać żadnego sensownego.
\(\displaystyle{ \lim_{x\to\pi} \frac{1}{\sin x}}\)
Wykaż, że nie istnieje granica
-
- Użytkownik
- Posty: 56
- Rejestracja: 28 wrz 2017, o 12:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 23 razy
Wykaż, że nie istnieje granica
Ostatnio zmieniony 16 lis 2017, o 23:03 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
- Janusz Tracz
- Użytkownik
- Posty: 3149
- Rejestracja: 13 sie 2016, o 15:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: hrubielowo
- Podziękował: 73 razy
- Pomógł: 1072 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 56
- Rejestracja: 28 wrz 2017, o 12:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 23 razy
Wykaż, że nie istnieje granica
Oki, już zdziałałem, rozwiązanie było bliżej niż się spodziewałem
Dziekuje!
Dziekuje!