Własności ciągów i zbieżność, obliczanie granic. Twierdzenia o zbieżności.
-
8arni
- Użytkownik

- Posty: 5
- Rejestracja: 4 lis 2017, o 22:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 4 razy
Post
autor: 8arni » 8 lis 2017, o 14:13
Proszę o pomoc, jak to rozpisać, aby nie było symbolu nieoznaczonego
\(\displaystyle{ \lim_{ n\to \infty } \sqrt[3]{n^3+8} - \sqrt[2]{n^2+4}}\)
-
kerajs
- Użytkownik

- Posty: 7895
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 243 razy
- Pomógł: 3093 razy
Post
autor: kerajs » 8 lis 2017, o 14:27
\(\displaystyle{ (a-b)(a^5+a^4b+a^3b^2+a^2b^3+ab^4+b^5)=a^6-b^6}\)