Równanie z eksponentą
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 5 lis 2017, o 18:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Trzebnica
Równanie z eksponentą
Dzień dobry,
mam mały problem z wyznaczeniem x z poniższego równania:
\(\displaystyle{ x+e^{ \frac{1}{x} }=c}\)
gdzie c to pewna dodatnia stała, a x jest większy od 0.
Jakieś porady z której strony można to ugryźć?
Z góry dziękuję.
mam mały problem z wyznaczeniem x z poniższego równania:
\(\displaystyle{ x+e^{ \frac{1}{x} }=c}\)
gdzie c to pewna dodatnia stała, a x jest większy od 0.
Jakieś porady z której strony można to ugryźć?
Z góry dziękuję.
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 5 lis 2017, o 18:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Trzebnica
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 5 lis 2017, o 18:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Trzebnica
Re: Równanie z eksponentą
A czy sytuacja będzie taka sama przy równaniu:
\(\displaystyle{ x+xe^{ \frac{1}{x} }=c}\)
?
\(\displaystyle{ x+xe^{ \frac{1}{x} }=c}\)
?
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 5 lis 2017, o 18:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Trzebnica