Korzystając bezpośrednio z definicji zbadać zbieżność lub ro
Korzystając bezpośrednio z definicji zbadać zbieżność lub ro
Korzystając bezpośrednio z definicji zbadać zbieżność lub rozbieżność ciągu \(\displaystyle{ (x_{n})_ {n \in N}}\)
\(\displaystyle{ x _{n} = \frac{4n+1}{3n-1}}\)
z której definicji? \(\displaystyle{ |a_{n}-g|<\epsilon}\)?
\(\displaystyle{ x _{n} = \frac{4n+1}{3n-1}}\)
z której definicji? \(\displaystyle{ |a_{n}-g|<\epsilon}\)?
Ostatnio zmieniony 5 lis 2017, o 16:50 przez dsadf, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Administrator
- Posty: 27304
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 4597 razy
Korzystając bezpośrednio z definicji zbadać zbieżność lub ro
Ciekawe... Ja myślę, że jednak chodzi o coś trochę innego.dsadf pisze:z której definicji? \(\displaystyle{ \red|a_{n}-g|=\epsilon}\)?
JK
Re: Korzystając bezpośrednio z definicji zbadać zbieżność lu
pomyłka, zamiast równości \(\displaystyle{ <}\)
Ostatnio zmieniony 5 lis 2017, o 16:54 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.