SMatch Studio - jednostka

Mathematica, Matlab, Statistica, LaTeX i wszelkiego rodzaju oprogramowanie przydatne matematykowi w pracy. Miejsca w sieci poświęcone zagadnieniu.
bblocked
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 77
Rejestracja: 20 lis 2016, o 14:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 2 razy

SMatch Studio - jednostka

Post autor: bblocked » 4 lis 2017, o 17:03

Mam podać wynik obliczen z dokładnoscia do metra. Chce go podac w kilometrach kwadratowych, dane tez sa w takiej jednostce [km] a mimo to wyswietla sie w metrach. Jak to zmienić?
Ostatnio zmieniony 21 lis 2017, o 21:49 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Literówka w temacie.

SlotaWoj
Moderator
Moderator
Posty: 4211
Rejestracja: 25 maja 2012, o 21:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków PL
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 757 razy

SMatch Studio - jednostka

Post autor: SlotaWoj » 5 lis 2017, o 15:44

Nie znam programu SMatch Studio, ale „na logikę” jeżeli dane są w kilometrach i jako takie zostały wprowadzone do programu, to otrzymany wynik powinien być w kilometrach kwadratowych.
I nie ma to żadnego związku z dokładnością. Dokładność wyniku zależy od dokładności danych, a nie od ich jednostki: np \(\displaystyle{ 1832,2\text{ m}}\) i \(\displaystyle{ 1,8322\text{ km}}\) są tak samo dokładne.

bblocked
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 77
Rejestracja: 20 lis 2016, o 14:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 2 razy

SMatch Studio - jednostka

Post autor: bblocked » 5 lis 2017, o 19:28

Na logikę to ja wiem. Mimo wszystko wynik powinien być w km kwadratowych a nie jest. I w tym problem ktoś pomoże?

Awatar użytkownika
Sr-71
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 13 gru 2016, o 09:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: kraków
Podziękował: 2 razy

SMatch Studio - jednostka

Post autor: Sr-71 » 21 lis 2017, o 21:31

Hej,

Pewnie już dawno po problemie, ale...Klikasz na czarny kwadrat pojawiający za jednostką wyniku i wpisujesz tam pożądaną jednostkę.

No i enter

ODPOWIEDZ