pole figury ograniczone liniami

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
Etypecius
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 23 wrz 2007, o 13:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Świdnik
Podziękował: 2 razy

pole figury ograniczone liniami

Post autor: Etypecius »

Jak mogę obliczyć pole figury ograniczonej liniami o rownaniach y=e^x y=x x=0 i x=3
wb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3507
Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brodnica
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1260 razy

pole figury ograniczone liniami

Post autor: wb »

\(\displaystyle{ \int\limits_{0}^{3}{e^xdx}-\int\limits_{0}^{3}{xdx}}\)
ODPOWIEDZ