pierwsiastek z n
-
- Użytkownik
- Posty: 70
- Rejestracja: 16 paź 2017, o 19:02
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 8 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 70
- Rejestracja: 16 paź 2017, o 19:02
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 8 razy
Re: pierwsiastek z n
rozwiązując granice często pierwsiastek jest wlaśnie z "n" i nie pamiętam czy sprowadza się do 0 czy 1...
- Janusz Tracz
- Użytkownik
- Posty: 3147
- Rejestracja: 13 sie 2016, o 15:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: hrubielowo
- Podziękował: 73 razy
- Pomógł: 1070 razy
Re: pierwsiastek z n
\(\displaystyle{ n}\) to tylko literka nic poza tym. A rozpatrując granicę warto napisać że się ją rozpatruje...
Jeśli pytasz o \(\displaystyle{ \lim_{n \to \infty } \sqrt[n]{80}}\) to jest to \(\displaystyle{ 1}\) bo \(\displaystyle{ 80^0=1}\).
Jeśli pytasz o \(\displaystyle{ \lim_{n \to \infty } \sqrt[n]{80}}\) to jest to \(\displaystyle{ 1}\) bo \(\displaystyle{ 80^0=1}\).
-
- Użytkownik
- Posty: 70
- Rejestracja: 16 paź 2017, o 19:02
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 8 razy