Zupełnie nie wiem jak to ugryźć.
\(\displaystyle{ 4^{x} + \log _{2}x > 0}\)
nierówność logarytmiczno-wykładnicza
- korabie
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 25 paź 2017, o 11:34
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 2 razy
nierówność logarytmiczno-wykładnicza
Ostatnio zmieniony 25 paź 2017, o 18:34 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 19204
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 3247 razy
nierówność logarytmiczno-wykładnicza
Chyba tylko numerycznie. Obie funkcje rosną, więc zbiór rozwiązań będzie postaci \(\displaystyle{ (x_0,\infty)}\) dla pewnego \(\displaystyle{ x_0\in(1/4,1/2)}\)