Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-
Spore6
- Użytkownik

- Posty: 5
- Rejestracja: 3 paź 2017, o 19:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 2 razy
Post
autor: Spore6 » 23 paź 2017, o 21:59
Określ zbiór wartości funkcji
a) \(\displaystyle{ f(x) = (\sin x - \cos x)(\sin x + \cos x)}\)
b) \(\displaystyle{ f(x) = \cos^2 \frac{1}{2}x}\)
-
piasek101
- Użytkownik

- Posty: 23223
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3180 razy
Post
autor: piasek101 » 23 paź 2017, o 22:03
1) szukać, po wymnożeniu, cosinusa podwojonego argumentu.
2)już można szacować (tą połówką się nie przejmuj).