granica

Wyznaczanie granic funkcji. Ciągłość w punkcie i ciągłość jednostajna na przedziale. Reguła de l'Hospitala.
rkaminski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 51
Rejestracja: 8 maja 2005, o 21:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 2 razy

granica

Post autor: rkaminski »

Jak policzyć coś takiego:

\(\displaystyle{ \lim_{k\rightarrow+\infty}\frac{x^{k+1}}{\left(k+1\right)!}}\)

Z góry dzięki
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

granica

Post autor: Lorek »

ODPOWIEDZ