Wskazać przykład \(\displaystyle{ f: [0, +infty) o RR}\); o ile istnieje, że
i) istnieje \(\displaystyle{ \lim_{n \to +\infty} f(a+n)}\) i nie zależy od \(\displaystyle{ a in [0, 1)}\)
ii) nie istnieje \(\displaystyle{ \lim_{x \to +\infty} f(x)}\)
iii) \(\displaystyle{ \int_{0}^{+ \infty} f(x) <+\infty}\)
Ciekawa funkcja
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik
- Posty: 6173
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 2552 razy
- Pomógł: 673 razy
Ciekawa funkcja
Ostatnio zmieniony 21 paź 2017, o 21:34 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik
- Posty: 6173
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 2552 razy
- Pomógł: 673 razy