Złożenie funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Mateusz18981
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 18 paź 2017, o 22:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Złożenie funkcji

Post autor: Mateusz18981 »

Mam pytanie. Jak uprościć złożenie funkcji \(\displaystyle{ f \circ f \circ f}\) gdzie \(\displaystyle{ f(x)=\sin 2x}\)
Wiem ze funkcja po złozeniu wygląda następująco : \(\displaystyle{ f(x)=\sin (2\sin (2\sin 2x))}\)

-- 19 paź 2017, o 21:48 --

I czy da sie w ogóle uprościc?
Ostatnio zmieniony 19 paź 2017, o 22:24 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości: \circ. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
matmatmm
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2284
Rejestracja: 14 cze 2011, o 11:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował: 88 razy
Pomógł: 351 razy

Re: Złożenie funkcji

Post autor: matmatmm »

Krótko i na temat: Nie da się.
ODPOWIEDZ