rachunek prawdopodobieństwa
rachunek prawdopodobieństwa
zadanie brzmi: współczynnik zajscia w ciązę przy użyciu tabletki antykoncepcyjnej wynosi 0,2 w skali pearla ( 0,2 pary na sto par ), współczynnik pearla zajscia w ciąże przy użyciu prezerwatywy wynosi 3 ( 3 na sto par ) jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę używając obydwóch możliwości zabezpieczeń?
- kerajs
- Użytkownik
- Posty: 7898
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 243 razy
- Pomógł: 3094 razy
Re: rachunek prawdopodobieństwa
A - zajście w ciążę używając obydwóch możliwości zabezpieczeń
\(\displaystyle{ P(A)= \frac{2}{1000} \cdot \frac{3}{100}= \frac{6}{100000}}\)
\(\displaystyle{ P(A)= \frac{2}{1000} \cdot \frac{3}{100}= \frac{6}{100000}}\)