Całość z x

Wszelkiego rodzaju zadania nie dotyczące funkcji w działach powyżej lub wiążace więcej niż jeden typ funkcji. Ogólne własności. Równania funkcyjne.
Jmoriarty
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 273
Rejestracja: 1 mar 2017, o 23:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 80 razy
Pomógł: 1 raz

Całość z x

Post autor: Jmoriarty »

Czym się różni wykres funkcji \(\displaystyle{ f(x)=\left[ x+1\right]}\) od wykresu funkcji \(\displaystyle{ f(x)=\left[ x\right]+1}\)
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34296
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Całość z x

Post autor: Jan Kraszewski »

Ponieważ \(\displaystyle{ \left[ x+1\right]=\left[ x\right]+1}\), więc niczym.

JK
ODPOWIEDZ