Ktokolwiek widzial ktokolwiek wie?
Mam straszny problem z rozwiazaniem tego rownania:
\(\displaystyle{ \sin x^{2}u _{xx}-2(\sin x)yu _{xy}+ y ^{2} \\
u _{yy} = 0}\)
Wychodzi mi:
\(\displaystyle{ y=\frac{1}{\tg \frac{x}{2} } +C}\)
I nie wiem co z tym dalej zrobić.
-- 31 sie 2017, o 23:22 --Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie?
Sprowadzanie równania cząstkowego drugiego rzędu do postaci
-
Susanel
- Użytkownik

- Posty: 57
- Rejestracja: 7 gru 2009, o 23:13
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 8 razy
Sprowadzanie równania cząstkowego drugiego rzędu do postaci
Ostatnio zmieniony 31 sie 2017, o 14:56 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.