Ruch prostoliniowy, po okręgu, krzywoliniowy. rzuty. Praca, energia i moc. Zasady zachowania.
-
Zaker
- Użytkownik

- Posty: 51
- Rejestracja: 15 wrz 2007, o 15:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Niedzbórz
- Podziękował: 11 razy
Post
autor: Zaker » 19 wrz 2007, o 19:16
Oblicz krawędź sześciennej kostki wykonanej z drewna, jeśli jej masa wynosi 0,55kg, a gęstość drewna wynosi 550 kg/m^3
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2007, o 19:29 przez
Zaker, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kris-0
- Użytkownik

- Posty: 399
- Rejestracja: 24 gru 2006, o 11:16
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 28 razy
- Pomógł: 82 razy
Post
autor: Kris-0 » 19 wrz 2007, o 19:22
\(\displaystyle{ V=\frac{m}{\rho}\\a =\sqrt[3]{\frac{m}{\rho}}}\)
gęstość drewna to zazwyczaj 700kg/m^3. Musi być podana z zadaniu.