Rozwiąż równanie
Rozwiąż równanie
Mam wielka prosbe o wytlumaczenie mi jak rozwiazac taka rownosc : lx-1l - l1-xl = x -1 .. Mam nadzieje ze napisalam to w odpowiednim miejscu.. Z gory dziekuje..
- Lorek
- Gość Specjalny
- Posty: 7149
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
Rozwiąż równanie
W miejscu odpowiednim, ale nie dopisujemy się do nieswoich tematów.
\(\displaystyle{ |x-1|-|1-x|=x-1\\|x-1|-|x-1|=x-1\\0=x-1\\x=1}\)
\(\displaystyle{ |x-1|-|1-x|=x-1\\|x-1|-|x-1|=x-1\\0=x-1\\x=1}\)