poker wniestandardowej grze

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Niezmiennik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 11 sty 2017, o 15:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

poker wniestandardowej grze

Post autor: Niezmiennik »

Oblicz prawdopodobieństwo, że w talii 2 kolory po 9 kart z każdego, gdzie gracz ma 5 kart wystąpi tradycyjny poker (ten sam kolor, kolejne liczby z rzędu, wszystkie karty )

-- 19 maja 2017, o 23:21 --

[ciach]

Konkretniej chodzi mi z tej strony o wejście w zakładkę 'Zadania 1' i zadanie 3. Moim zdaniem w odpowiedziach jest błąd.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2017, o 22:22 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieregulaminowy zapis - obrazki zamiast zapisu w LaTeX-u.
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8708
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 335 razy
Pomógł: 3431 razy

poker wniestandardowej grze

Post autor: kerajs »

Liczyłbym tak:
\(\displaystyle{ P(poker)= \frac{2(9-4)}{ {2 \cdot 9 \choose 5} }= \frac{5}{14 \cdot 17 \cdot 18}}\)
Niezmiennik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 11 sty 2017, o 15:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

poker wniestandardowej grze

Post autor: Niezmiennik »

Odpowiedź jest tam inna, jeżeli możesz zobacz treść w linku, bo może źle rozumiem zadanie
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 36045
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 5340 razy

poker wniestandardowej grze

Post autor: Jan Kraszewski »

Niezmiennik pisze:Odpowiedź jest tam inna, jeżeli możesz zobacz treść w linku, bo może źle rozumiem zadanie
Nie linkuj, tylko przepisz.

JK
ODPOWIEDZ