Przykład - potrzebuję, przestrzeń afiniczna

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
vonblackowitz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 18 maja 2014, o 15:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Przykład - potrzebuję, przestrzeń afiniczna

Post autor: vonblackowitz »

Potrzebuję przykładu gdy dwie płaszczyzny mają tylko jeden punkt wspólny w \(\displaystyle{ A(\mathbb{R}^4)}\).

Czy ktoś ma jakiś?

PS. przykład równań takich dwóch płaszczyzn
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22487
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 44 razy
Pomógł: 3858 razy

Re: Przykład - potrzebuję, przestrzeń afiniczna

Post autor: a4karo »

\(\displaystyle{ p_1: x=y=0,\ p_2: z=t=0}\)
ODPOWIEDZ