Nieprzeczytane posty – gdzie?
-
miodzio1988
-
admin
- Administrator

- Podziękował: 1 raz
Re: Nieprzeczytane posty – gdzie?
Gdyby w szybkiej odpowiedzi był latex i inne ozdobniki to nie byłaby już szybka. Proszę korzystać z przycisku "Pełen edytor" obok "Wyślij" lub "Odpowiedz". Wpisane treści w szybkim edytorze pojawią się również w tym rozszerzonym.miodzio1988 pisze:Co dalej z tym latexem do szybkiej odpowiedzi?
-
miodzio1988
No jak nie byłaby szybka? No właśnie teraz trzeba wchodzić w dodatkowy edytor więc szybka odpowiedź do niczego się nie nadaje. Zmień to. Mówię to dla dobra nowych użytkowników. Sam nie pomagasz na forum, więc nie wiesz jak bardzo to było użyteczne i potrzebne
-
admin
- Administrator

Żaden nowy użytkownik nie zgłaszał tego problemu. Tak poz tym, rzeczywiście, nie pomagam na forum...miodzio1988 pisze:Mówię to dla dobra nowych użytkowników
-
miodzio1988
Skąd miałby nowy użytkownik o tym wiedzieć jak wywaliłeś tę opcję? To Ci zgłasza stary użytkownik, jesteś od kwestii technicznych tylko, ja pomagania. Nie utrudniaj mi pomagania innym i przywróć to o co proszę. Po co wpadłeś na pomysł żeby to usuwać to nie wiem.
-
admin
- Administrator

Odpowiedziałem już w poście 420949.htm#p5491795
Proszę w punktach podać merytoryczne uzasadnienia, wtedy odniosę się szczegółowo do każdego.
Proszę w punktach podać merytoryczne uzasadnienia, wtedy odniosę się szczegółowo do każdego.
-
miodzio1988
Nie rób sobie kpin tylko masz to przywrócić. Po co to usuwałeś? Żeby utrudniać pisanie? Jak Ci się nie chce tego przywracać to z miejsca napisz, a nie tracisz mój czas. Tak jak pisałem, jesteś od kwestii technicznych jedynie, ja od pomagania. Dodatkowe przyciski ułatwiają mi robotę dlatego nie wiem po co to usuwałeś. W ogóle usunąłeś nawet szybką odpowiedź, przywróciłeś szybką odpowiedź, przywróć zatem te przyciski
-- 5 maja 2017, 10:20 --
Skoro Admin nie chcę współpracować i ułatwiać nam życia to po co ja mam udzielać się i pomagać na forum? Proszę o usunięcie konta. Taką samą prośbę wysyłam na priv
-- 5 maja 2017, 10:20 --
Skoro Admin nie chcę współpracować i ułatwiać nam życia to po co ja mam udzielać się i pomagać na forum? Proszę o usunięcie konta. Taką samą prośbę wysyłam na priv
- Premislav
- Użytkownik

- Podziękował: 195 razy
Co ciekawe, w niektórych działach (przynajmniej tak miałem wczoraj) szybka odpowiedź dalej funkcjonuje należycie (przyciski do \(\displaystyle{ \LaTeX}\)a itd.). Może niepotrzebnie pisałem, bo usuniecie.
Też się zgadzam, że szybka odpowiedź w zasadzie do niczego się nie nadaje dla ludzi, którzy nie mają doświadczenia, więc dla nowych userów to jest ogromne utrudnienie (nikt nowy nie zgłaszał, bo zupełnie nowi nie wiedzą, jaka jest różnica, jak już pisał miodzio).
Ja bym tylko prosił o uzasadnienie usunięcia tych najczęściej używanych przycisków z szybkiej odpowiedzi. Stwierdzenie "Gdyby w szybkiej odpowiedzi był latex i inne ozdobniki to nie byłaby już szybka" wydaje mi się naciągane (ale może nie mam całościowego obrazu). To wcześniej nie była to szybka odpowiedź, gdy te przyciski były dostępne?? Poproszę o konkretne argumenty, które przemówiły za usunięciem tych przycisków. z całym szacunkiem, to powyżej to nie argumenty.
Też się zgadzam, że szybka odpowiedź w zasadzie do niczego się nie nadaje dla ludzi, którzy nie mają doświadczenia, więc dla nowych userów to jest ogromne utrudnienie (nikt nowy nie zgłaszał, bo zupełnie nowi nie wiedzą, jaka jest różnica, jak już pisał miodzio).
Ja bym tylko prosił o uzasadnienie usunięcia tych najczęściej używanych przycisków z szybkiej odpowiedzi. Stwierdzenie "Gdyby w szybkiej odpowiedzi był latex i inne ozdobniki to nie byłaby już szybka" wydaje mi się naciągane (ale może nie mam całościowego obrazu). To wcześniej nie była to szybka odpowiedź, gdy te przyciski były dostępne?? Poproszę o konkretne argumenty, które przemówiły za usunięciem tych przycisków. z całym szacunkiem, to powyżej to nie argumenty.
Ostatnio zmieniony 5 maja 2017, o 12:02 przez Premislav, łącznie zmieniany 2 razy.
- kerajs
- Użytkownik

- Podziękował: 335 razy
To forum matematyczne i część niemal każdego postu zawiera treści wymagające Latexu.
I akurat w tej kwestii Miodzio pisze absolutnie bezinteresownie, gdyż akurat On należy do nielicznego grona użytkowników sporadycznie Latexu wykorzystujących.
Może dla kompromisu zrezygnujmy w ogóle z okna szybkiej odpowiedzi.
I akurat w tej kwestii Miodzio pisze absolutnie bezinteresownie, gdyż akurat On należy do nielicznego grona użytkowników sporadycznie Latexu wykorzystujących.
Może dla kompromisu zrezygnujmy w ogóle z okna szybkiej odpowiedzi.
-
athame
- Użytkownik

Jak już ładnie rozwija się offtop, to się przyczepię…
Co do przycisków przy szybkiej odpowiedzi, proponuje zrobić ankietę, ograniczoną dla użytkowników mających jakiś minimalny staż na forum lub liczbę postów. Dla mnie nie jest problemem uruchomienie pełnego edytora, ale też ciekawią mnie powody usunięcia ich.
Otóż nikt tu nie potrzebuje „Latexu”. Tutaj używamy \(\displaystyle{ \LaTeX-a}\).kerajs pisze:To forum matematyczne i część niemal każdego postu zawiera treści wymagające Latexu.
Co do przycisków przy szybkiej odpowiedzi, proponuje zrobić ankietę, ograniczoną dla użytkowników mających jakiś minimalny staż na forum lub liczbę postów. Dla mnie nie jest problemem uruchomienie pełnego edytora, ale też ciekawią mnie powody usunięcia ich.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
miodzio1988, admin sprząta przy okazji przenosin, starając się przy okazji optymalizować obciążenie serwera. Może Ci dokuczać, że zniknęły pewne rzeczy, do których jesteś przyzwyczajony, ale zamiast "wsiadać" na niego lepiej zastanowić się, które z nich są naprawdę potrzebne, które można zostawić po modyfikacji, a które usunąć.miodzio1988 pisze:Skoro Admin nie chcę współpracować i ułatwiać nam życia to po co ja mam udzielać się i pomagać na forum? Proszę o usunięcie konta. Taką samą prośbę wysyłam na priv
Ja np. po zastanowieniu stwierdzam, że nowe pole szybkiej odpowiedzi ma swój sens, dobrze nadaje się do odpowiedzi typu "no i z czym masz problem", a przycisk "Pełny edytor" chroni przed sytuacjami, które mi się zdarzały, że zaczynałem pisać na szybko, a potem zmieniałem zdanie i żeby przejść do edytora musiałem sobie ręcznie kopiować to, co napisałem. Jak ktoś chce rozwinąć wypowiedź, to po prostu wchodzi w pełny edytor. Jedyna niedogodność z tym związana, która mi przychodzi do głowy to utrudnienie w wersji mobilnej, ale ponieważ nie pisuję z telefonu to nie wiem, czy istotnie tak jest. No i oczywiście dodatkowe przeładowanie strony denerwuje, gdy forum muli.
JK
-
admin
- Administrator

Proponuję zakończyć już temat szybkiej odpowiedzi. Przywrócę tę funkcjonalność najszybciej jak to możliwe, ale proszę jeszcze o chwilę cierpliwości.
-
miodzio1988
Jan Kraszewski, to co wspomniałem było mi potrzebne, cieszę się, że wróciło, mam nadzieję, że przyda się to innym. Pozdrawiam