podać interpretacje geometryczną

Definicja, własności - specyfika równań i nierówności.
Martiii
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 28 sie 2007, o 15:05
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kłodzko

podać interpretacje geometryczną

Post autor: Martiii »

\(\displaystyle{ |5×+2|=|4-x|}\)
Awatar użytkownika
Lider_M
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 867
Rejestracja: 6 maja 2005, o 12:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: MiNI PW
Pomógł: 258 razy

podać interpretacje geometryczną

Post autor: Lider_M »

Ale masz rozwiązać to równanie graficznie? dobrze zrozumiałem?
Jeżeli tak, to rysujesz dwa wykresy:
\(\displaystyle{ y=|5x+2|}\) oraz \(\displaystyle{ y=|4-x|}\) w jednym układzie współrzędnych i patrzysz w jakich punktach te wykresy się przecinają.
ODPOWIEDZ