Kangur 2017 Kadet

Kangur, Alfik, Mistrzostwa w Grach Logicznych, Sejmik, Konkurs PW... Słowem - konkursy ogólnopolskie, ale nie OM.
twnt22
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 7 lip 2016, o 16:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wielkopolskie

Kangur 2017 Kadet

Post autor: twnt22 »

Czy brał ktoś dzisiaj udział w Kangurze w kategorii kadet? Proponuję razem ustalić klucz, wstawiając odpowiedzi.
Awatar użytkownika
xxDorianxx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 411
Rejestracja: 1 paź 2016, o 17:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 88 razy
Pomógł: 22 razy

Kangur 2017 Kadet

Post autor: xxDorianxx »

Ja dzisiaj brałem w Juniorze lecz widziałem wasze pierwsze zadania z tą godziną XD
twnt22
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 7 lip 2016, o 16:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wielkopolskie

Kangur 2017 Kadet

Post autor: twnt22 »

Zadanie z godziną było prostsze niż proste xD

17:00 + 17 godzin xD
Awatar użytkownika
xxDorianxx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 411
Rejestracja: 1 paź 2016, o 17:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 88 razy
Pomógł: 22 razy

Kangur 2017 Kadet

Post autor: xxDorianxx »

No dokładnie,w tym rzecz.Trudne mieliście tym razem zadania ? (prócz pierwszego)
twnt22
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 7 lip 2016, o 16:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wielkopolskie

Kangur 2017 Kadet

Post autor: twnt22 »

Zadania za trzy punkty były bardzo łatwe, potem zaczynały się problemy
Awatar użytkownika
xxDorianxx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 411
Rejestracja: 1 paź 2016, o 17:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 88 razy
Pomógł: 22 razy

Kangur 2017 Kadet

Post autor: xxDorianxx »

To tak jak u mnie
marcinkrk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 17 mar 2016, o 18:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: krk
Podziękował: 1 raz

Kangur 2017 Kadet

Post autor: marcinkrk »

co macie w zadaniu o autobusach lini 175?

11 ?
twnt22
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 7 lip 2016, o 16:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wielkopolskie

Kangur 2017 Kadet

Post autor: twnt22 »

11 było o widowni w teatrze (jak dla mnie to 1/2)

EDIT: Potwierdzam, auto wyprzedziło 11 autobusów w 25 zadaniu.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2017, o 16:52 przez twnt22, łącznie zmieniany 1 raz.
marcinkrk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 17 mar 2016, o 18:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: krk
Podziękował: 1 raz

Kangur 2017 Kadet

Post autor: marcinkrk »

auto wyprzedzilo 11 autobusow

-- 16 mar 2017, o 16:55 --

w zadaniu 28 - totalne zamieszanie ????-- 16 mar 2017, o 16:58 --w zadaniu 28 - totalne zamieszanie ????

29. co macie o biegaczach?
twnt22
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 7 lip 2016, o 16:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wielkopolskie

Kangur 2017 Kadet

Post autor: twnt22 »

Ja w biegaczach obliczyłem ich prędkość i wyszło, że ten drugi traci 36 metrów na minutę, ale jakoś nie mogłem zrozumieć pytania, więc strzeliłem w 320 -- 16 mar 2017, o 18:02 --Co było w 27 (2017. liczba w ciągu)? Ja nie mogłem znaleźć cyklu żadnego.
marcinkrk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 17 mar 2016, o 18:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: krk
Podziękował: 1 raz

Kangur 2017 Kadet

Post autor: marcinkrk »

u mnie w 27

odp A 2

-- 16 mar 2017, o 17:08 --

w ostatnim pyt 30

B 39-- 16 mar 2017, o 17:51 --zadanie 2



E X X X N X X X X X X



ile macie dzieci 10 czy 11? Nie wiem dlaczego tyle ludzi daje odp B 10.
twnt22
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 7 lip 2016, o 16:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wielkopolskie

Kangur 2017 Kadet

Post autor: twnt22 »

U mnie było 10 dziewczyn.
Skoro była czwarta od lewej to przed nią były 3 dziewczyny. Siódma od prawej, więc sześć przed nią. 3+6=9, 9 + ona to 10

Ktoś wie kiedy będą oficjalne odpowiedzi na stronie kangura?
marcinkrk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 17 mar 2016, o 18:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: krk
Podziękował: 1 raz

Kangur 2017 Kadet

Post autor: marcinkrk »

twnt22 pisze:U mnie było 10 dziewczyn.
Skoro była czwarta od lewej to przed nią były 3 dziewczyny. Siódma od prawej, więc sześć przed nią. 3+6=9, 9 + ona to 10

Ktoś wie kiedy będą oficjalne odpowiedzi na stronie kangura?
niby proste a kazdy ma inaczej...


czyli Emilia jest liczona jako pierwsza osoba z lewej czy ona nie jest wliczana do tych czterech ?

-- 16 mar 2017, o 18:57 --
twnt22 pisze:U mnie było 10 dziewczyn.
Skoro była czwarta od lewej to przed nią były 3 dziewczyny. Siódma od prawej, więc sześć przed nią. 3+6=9, 9 + ona to 10

Ktoś wie kiedy będą oficjalne odpowiedzi na stronie kangura?
Gdyby tak bylo to bys nie wliczal Emilii.-- 16 mar 2017, o 19:01 --Emilia X X X Natalia X X X X X X Emilia


Emilii nie liczymy po raz drugi

Czyli 11.



W drugiej wersji by wyszlo 9

Emilia X X Natalia X X X X X
Mikkello
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 47
Rejestracja: 23 lip 2015, o 02:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 1 raz

Kangur 2017 Kadet

Post autor: Mikkello »

Jak u mnie
1.B, źle sobie przepisałem .
2.C ( Natalia i Emilia to też osoby!)
3.C
4.E
5.A
6.B
7.D
8.D ( jedno z niewielu zadań, które sprawiły mi kłopot, serio, ja nie umiem w takie rzeczy nie wiem czemu )
9.D
10.E
11.A
12.C
13.A
14.D
15. E
16. A
17. B
18.E
19.E
20.D
21. - ( wydaje mi się, że D, ale nie zaznaczyłem )
22. - ( nie wiem, nie zrobiłem na razie )
23. B
24. D
25. D ( wystarczylo sobie rozpisać autobusy w trasie- te, które mają mniej niż 25 minut do celu nie zostaną wyminięte, było ich 8, 20-8-1= 11 )
26. D
27. A
28. - ( nie wiem, jakaś geometria coś ble )
29. E
30. B

Jakby ktoś coś zobaczył to no
Ostatnio zmieniony 17 mar 2017, o 09:08 przez Mikkello, łącznie zmieniany 1 raz.
twnt22
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 7 lip 2016, o 16:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wielkopolskie

Kangur 2017 Kadet

Post autor: twnt22 »

Jak w 1 ma być A? Przecież po dodaniu 17 godzin do 17:00 wychodzi 10 rano
Możesz jakoś wytłumaczyć 23? Ja rozpisałem chyba wszystkie możliwości i wyszło 16.
ODPOWIEDZ