Wzór ogólny ciągu
-
- Użytkownik
- Posty: 75
- Rejestracja: 7 gru 2006, o 23:00
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 32 razy
Wzór ogólny ciągu
podaj wzór ogólny ciągu określonego wzorem rekurencyjnym :
\(\displaystyle{ (d_n)=\begin{cases} d_1=0;d_2=\frac{-1}{2}\\d_{n+2}=(d_n)^2*d_n+1\end{cases}}\)
Poprawiam temat i po raz kolejny przenoszę. Staraj się bardziej trafnie dobierać działy dla kolejnych tematów.
max
\(\displaystyle{ (d_n)=\begin{cases} d_1=0;d_2=\frac{-1}{2}\\d_{n+2}=(d_n)^2*d_n+1\end{cases}}\)
Poprawiam temat i po raz kolejny przenoszę. Staraj się bardziej trafnie dobierać działy dla kolejnych tematów.
max
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2007, o 11:52 przez marcin.p, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
- Posty: 75
- Rejestracja: 7 gru 2006, o 23:00
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 32 razy
Wzór ogólny ciągu
sprawdziłem dobrze przepisałem zadanie. jeszcze nie robiłem zadania z \(\displaystyle{ a_{n+2}}\) wiec tez sie zdziwilem.
[ Dodano: 15 Września 2007, 21:34 ]
następnym razem bede trafniej dobierać działy;]
[ Dodano: 15 Września 2007, 21:34 ]
następnym razem bede trafniej dobierać działy;]
- max
- Gość Specjalny
- Posty: 3306
- Rejestracja: 10 gru 2005, o 17:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lebendigentanz
- Podziękował: 37 razy
- Pomógł: 778 razy
Wzór ogólny ciągu
No to dziwne, może błąd w druku.. ? (masz jakąś odpowiedź do tego?)marcin.p pisze:sprawdziłem dobrze przepisałem zadanie.
W każdym razie w tej postaci to będzie chyba trudne...
Raduje mnie to niezmiernie, a i Ciebie powinno, albowiem kto Regulaminu Forum nie przestrzega, tego karząca ręka Jego przedstawicieli niechybnie dosięga.marcin.p pisze:następnym razem bede trafniej dobierać działy;]
Miałem jeszcze dodać coś wychowawczego, ale na razie poprzestańmy na wesołym nastroju.
-
- Użytkownik
- Posty: 75
- Rejestracja: 7 gru 2006, o 23:00
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 32 razy
Wzór ogólny ciągu
nie mam odpowiedzi, niestety nauczyciel własnoręcznie to napisał ,ja mam ksero tego i wyraźnie jest \(\displaystyle{ d_{n+2}}\)