zadanko:
Wyznacz resztę z dzielenia przez 2 liczby 2n(2n + 1)+3, nnalezy do N dodatnich
Wyznacz reszte z dzielenia liczby przez 2
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 14 wrz 2007, o 17:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: warszawa
-
- Gość Specjalny
- Posty: 2234
- Rejestracja: 26 paź 2006, o 18:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 389 razy
Wyznacz reszte z dzielenia liczby przez 2
reszta wynosi 1
\(\displaystyle{ 2n(2n+1)+3=2*(n*(2n+1)+1)+1=2k+1}\)
\(\displaystyle{ 2n(2n+1)+3=2*(n*(2n+1)+1)+1=2k+1}\)