Jeśli dziś jest 0 stopni Celcjusza a wczoraj było dwa razy mniej, to ile było stopni wczoraj ??
Poprawiłem treść wątku i temat - DEXiu
Dwa razy mniej niż 0 st. Celsjusza
-
- Gość Specjalny
- Posty: 2234
- Rejestracja: 26 paź 2006, o 18:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 389 razy
Dwa razy mniej niż 0 st. Celsjusza
Normalna odpowiedź to po prostu ) stopni, ale jako żę są to zagadki logiczne podejdę do problemu inaczej.
\(\displaystyle{ 0^{o}C=273K}\)
\(\displaystyle{ \frac{T_{1}}{2}=136,5K=-136,5^{o}C}\)
\(\displaystyle{ 0^{o}C=273K}\)
\(\displaystyle{ \frac{T_{1}}{2}=136,5K=-136,5^{o}C}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 136
- Rejestracja: 4 kwie 2005, o 22:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kuchnia
- Podziękował: 5 razy
Dwa razy mniej niż 0 st. Celsjusza
@polskimisiek, ja bym to bardziej przeliczył na Farenheity i wychodzi mniej więcej -9