Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
-
luck865
- Użytkownik
- Posty: 35
- Rejestracja: 7 wrz 2007, o 14:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódż
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 2 razy
Post
autor: luck865 »
Dana jest granica \(\displaystyle{ \lim_{x\to } (f(x)+3x)=0}\)
a) y=-3 jest asymptotą ukośną prawostronną??
b) y=3 jest asymptotą ukośną prawostronną??
c) brak asymptoty ukośnej prawostronnej ??
-
scyth
- Użytkownik
- Posty: 6392
- Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 1087 razy
Post
autor: scyth »
i wszystko jasne (y=-3x to asymptota ukośna prawostronna - rozumiem, że brak x w twoim poscie to pomyłka...).