Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
-
Boran
- Użytkownik

- Posty: 19
- Rejestracja: 4 wrz 2007, o 01:23
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Białystok
- Podziękował: 8 razy
Post
autor: Boran » 13 wrz 2007, o 20:56
1)Obliczyc calke:
\(\displaystyle{ \int\limits_{1}^{+\infty}}\)\(\displaystyle{ \frac{x}{(1+x^{2})^{2}}\ln x}\)\(\displaystyle{ dx}\)
2)Wyznaczyc calke:
\(\displaystyle{ \int\limits_{1}^{2}}\)\(\displaystyle{ \frac{e^{-x}}{x}dx}\)
-
bolo
- Gość Specjalny

- Posty: 2470
- Rejestracja: 2 lis 2004, o 08:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: BW
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 191 razy
Post
autor: bolo » 13 wrz 2007, o 22:10
Pierwsza idzie przez części. Drugą widziałem niedawno na forum, nieoznaczona jest nieelementarna.