Mam problem z rozwiązaniem poniższego zadanka:
"Zbadaj (na podstawie definicji) monotoniczność funkcji f gdzie \(\displaystyle{ f(x) = \sqrt{4-x} - 2 \sqrt{x}}\)"
Badanie monotoniczności funkcji
- Lorek
- Gość Specjalny
- Posty: 7149
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
Badanie monotoniczności funkcji
Zadanie na forum po raz n-ty:
http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=40670
http://matematyka.pl/viewtopic.php?t=40670