Przyjmijmy, ze 1 ha ziemi ornej kosztuje 4 tys. zł, a 1 m2 działki budowlanej kosztuje 50 zł. O ile jest droższy jeden ar działki budowlanej od jednego ara ziemi ornej ?
Pomozecie to rozwiązać?
oblicz (zadanie z zamiana jednostek)
- mx2
- Użytkownik
- Posty: 554
- Rejestracja: 14 paź 2006, o 19:43
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 108 razy
oblicz (zadanie z zamiana jednostek)
\(\displaystyle{ 1h=100m \ x \ 100m=10000m^{2}}\)
\(\displaystyle{ 1a=100m^{2}}\)
\(\displaystyle{ 10000m^{2}=4000zl}\)
\(\displaystyle{ 100m^{2}=1a=40zl}\)
Dzialka budowlana
\(\displaystyle{ 1m^{2}=50zl}\)
\(\displaystyle{ 1a=100m^{2}}\)
\(\displaystyle{ 100 50=5000}\)
Cena jednego ara dzialki budowlanej: 5000zl
Cena jednego ara ziemi rolnej: 40zl
\(\displaystyle{ 1a=100m^{2}}\)
\(\displaystyle{ 10000m^{2}=4000zl}\)
\(\displaystyle{ 100m^{2}=1a=40zl}\)
Dzialka budowlana
\(\displaystyle{ 1m^{2}=50zl}\)
\(\displaystyle{ 1a=100m^{2}}\)
\(\displaystyle{ 100 50=5000}\)
Cena jednego ara dzialki budowlanej: 5000zl
Cena jednego ara ziemi rolnej: 40zl