Pokazać; jednostajna ciągłość
-
vonblackowitz
- Użytkownik

- Posty: 25
- Rejestracja: 18 maja 2014, o 15:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
Pokazać; jednostajna ciągłość
Pokazać, że funkcja \(\displaystyle{ f \left( x \right) =\sin \left( \frac{1}{x} \right) , x>0}\) nie jest jednostajnie ciągła.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2017, o 23:12 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Poprawa wiadomości. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
a4karo
- Użytkownik

- Posty: 22485
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 44 razy
- Pomógł: 3857 razy
Pokazać; jednostajna ciągłość
Wsk. \(\displaystyle{ f\left(\frac{1}{2k\pi+\frac{\pi}{2}}\right)=\ldots,\ f\left(\frac{1}{2k\pi+\frac{3\pi}{2}}\right)=\ldots}\)