Z definicji; ciąg i granica

Własności ciągów i zbieżność, obliczanie granic. Twierdzenia o zbieżności.
vonblackowitz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 18 maja 2014, o 15:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Z definicji; ciąg i granica

Post autor: vonblackowitz »

Z definicji pokazać, że \(\displaystyle{ \lim_{n \to \infty } \frac{ n^{2} + 1}{n + 1} = \infty}\)
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22461
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 3852 razy

Z definicji; ciąg i granica

Post autor: a4karo »

No to próbuj, ocenimy...
ODPOWIEDZ