Udowodnij

Zagadnienia dot. funkcji logarytmicznych i wykładniczych. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
polpiast
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 12 wrz 2007, o 16:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 6 razy

Udowodnij

Post autor: polpiast »

Jak udowodnić , że \(\displaystyle{ 2^5+2^5=2^6}\)?

Poprawiam temat. Calasilyar
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2007, o 17:03 przez polpiast, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Calasilyar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2656
Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 410 razy

Udowodnij

Post autor: Calasilyar »

\(\displaystyle{ 2^5+2^5=2^{5}(1+1)=2^{5}\cdot 2=2^{6}}\)
ODPOWIEDZ